Xbee Starter Kit - Xbee module

Bluetooth, XBee, RF......

Xbee Starter Kit - Xbee module

Postby mike » Sat Dec 31, 2011 1:31 am

Hi all,
i bought 1 xbee starterkit and 1 xbee module..
any example code for control xbee module using xbee StarterKit from cytron?
Thanks for sharing...
mike
Newbie
 
Posts: 8
Joined: Sun Nov 20, 2011 1:30 am

Re: Xbee Starter Kit - Xbee module

Postby shahrul » Sat Dec 31, 2011 10:00 am

mike WROTE:Hi all,
i bought 1 xbee starterkit and 1 xbee module..
any example code for control xbee module using xbee StarterKit from cytron?
Thanks for sharing...

No need special code for XBee, because XBee just using UART. You just do coding for UART transmit and UART receive.
This is example.
User avatar
shahrul
Professional
 
Posts: 812
Joined: Sat May 16, 2009 9:54 pm
Location: Selangor

Re: Xbee Starter Kit - Xbee module

Postby mike » Mon Jan 02, 2012 9:19 pm

Thanks shahrul...but now i have problem wif xbee firmware...
after write firmware to xbee, it become unable to communicate wif modem..
do u have any idea about this?
mike
Newbie
 
Posts: 8
Joined: Sun Nov 20, 2011 1:30 am

Re: Xbee Starter Kit - Xbee module

Postby shahrul » Mon Jan 02, 2012 9:40 pm

mike WROTE:Thanks shahrul...but now i have problem wif xbee firmware...
after write firmware to xbee, it become unable to communicate wif modem..
do u have any idea about this?

I don't know about this. I also try to update XBee firmware before this, then unable to communicate, after that I throw away..
User avatar
shahrul
Professional
 
Posts: 812
Joined: Sat May 16, 2009 9:54 pm
Location: Selangor

Re: Xbee Starter Kit - Xbee module

Postby robosang » Tue Jan 03, 2012 7:49 am

shahrul, you throw it away?

I have problem before too, because reloading firmware or upgrading firmware will take time as the firmware is huge, so it communication is not stable, mostly it will corrupt, thus, communication fail.

But there is method to recovered it. Let me search and see....

OK, here you go, the XBee FAQ
robosang
Expert
 
Posts: 1239
Joined: Wed Jun 10, 2009 5:37 pm

Re: Xbee Starter Kit - Xbee module

Postby shahrul » Tue Jan 03, 2012 9:50 am

I have try the method to recover, I tried the default baudrate and also all the baudrate, but still can't connect. So, yes I throw away.
User avatar
shahrul
Professional
 
Posts: 812
Joined: Sat May 16, 2009 9:54 pm
Location: Selangor

Re: Xbee Starter Kit - Xbee module

Postby mike » Tue Jan 03, 2012 10:58 am

I solved it already,I download latest x ctu version (not 5100 version that from cytron link). firmware updating is completed!!!
mike
Newbie
 
Posts: 8
Joined: Sun Nov 20, 2011 1:30 am

Re: Xbee Starter Kit - Xbee module

Postby robosang » Tue Jan 03, 2012 9:06 pm

What is the latest version, mind sharing the link? I would like to try too :mrgreen:
robosang
Expert
 
Posts: 1239
Joined: Wed Jun 10, 2009 5:37 pm

Re: Xbee Starter Kit - Xbee module

Postby mike » Wed Jan 04, 2012 10:56 am

http://ftp1.digi.com/support/utilities/40003002_B.exe
XCTU 32-bit ver. 5.2.7.5 installer
I USED THIS VERSION..
I THINK THE PROBLEM IS FIRMWARE VERSION...
mike
Newbie
 
Posts: 8
Joined: Sun Nov 20, 2011 1:30 am

Re: Xbee Starter Kit - Xbee module

Postby robosang » Thu Jan 05, 2012 8:01 pm

mike, thanks!
robosang
Expert
 
Posts: 1239
Joined: Wed Jun 10, 2009 5:37 pm


Return to Wireless Device

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests

cron