Unable to get Dot Matrix Clock working properly

Please feedback the issue encountered while using Cytron official website (http://www.cytron.com.my), Cytron Technical Forum and Cytron Tutorial site (http://tutorial.cytron.com.my) here. We greatly appreciate any comments and suggestions too.

Unable to get Dot Matrix Clock working properly

Postby zhixiong86 » Fri May 01, 2020 7:39 am

Hi,

This is my first time getting a Arduino kit to star exploring it, however i'm having some issues.

I'm following https://tutorial.cytron.io/2019/10/23/d ... ing-esp32/ , it seems all pin are proper and setup are correct.

The dot matrix display seems to be not in the right order, what could be wrong? Please refer to pic. Thanks!
Attachments
WhatsApp Image 2020-05-01 at 07.38.12.jpeg
zhixiong86
Greenhorn
 
Posts: 2
Joined: Fri May 01, 2020 7:33 am

Re: Unable to get Dot Matrix Clock working properly

Postby Idris » Tue May 05, 2020 10:10 am

Hi zhixiong86,

Try to edit the code. Uncomment line 34 and comment line 35. In other words, try to #define HARDWARE_TYPE MD_MAX72XX::FC16_HW and program again. Please let me know the result. Thanks.
Cytron Technologies invest time and resources providing tutorial, training and support for STEM education and maker movement. We need your support by purchasing products from Cytron Technologies. Thanks.
http://www.cytron.com.my
User avatar
Idris
Moderator
 
Posts: 394
Joined: Thu Mar 22, 2012 5:28 pm
Location: Pulau Pinang

Re: Unable to get Dot Matrix Clock working properly

Postby zhixiong86 » Sun May 10, 2020 6:17 pm

Thanks, it working now!

Now I only manage to get it running after I upload the code from the Arduino IDE, how to make it work without reuploading?
zhixiong86
Greenhorn
 
Posts: 2
Joined: Fri May 01, 2020 7:33 am


Return to Cytron Website, Forum & Tutorial Site Feedback

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron