IFC Interface

Autonomous Robot, Manual Robot, DC Motor Driver, Stepper Motor Driver, Servo, Multi PWM chip.....

IFC Interface

Postby ken_alone » Wed Nov 16, 2011 10:20 am

I would like to ask,will there be possibility for IFC to operate by itself? My issue here is with my IFC RS card which used to turn to position left and right when i trigger left and right buttons... though,when i press my left button,servo does turn right and hold at it's position because i did not set a delay for it.... the problem occurred after about 10 second,my motor started to move to initial position without any button pressed... i'm using IFC PS as input card... so will it be any problem to these cards because i planned to use both manual and auto functions with ifc...
ken_alone
Apprentice
 
Posts: 34
Joined: Thu Dec 31, 2009 3:40 pm

Re: IFC Interface

Postby hyng » Thu Nov 17, 2011 1:35 pm

IS the IFC reset by itself? It happens everytime?
User avatar
hyng
Moderator
 
Posts: 292
Joined: Thu Apr 16, 2009 11:35 am

Re: IFC Interface

Postby ken_alone » Sat Nov 19, 2011 4:48 pm

this problem occured quite often to me.... because now my simulation using ps wireless controller.... so i wonder will it be ps accidentally sent signal to ps card without pressing or rs card is having problem? that shouldn't be problem with reset because the power indicator is ok during the process...
ken_alone
Apprentice
 
Posts: 34
Joined: Thu Dec 31, 2009 3:40 pm

Re: IFC Interface

Postby ken_alone » Sat Nov 19, 2011 5:13 pm

For another program inquiry.... can i use any AND program to the IFC programming with IF ELSE interface? my issue here was 1)when i use " if(ps_sw(add_ps1,1)==0&&ps_sw(add_ps1,2)==0), it appear to be ok but causes error when program into MB00.... 2)the same error led appear when i use else function...
exp.
if (start==0)
{
motor1_stop;
motor2_stop;
}
else if(sw1==0)
{
motor1_cw;
motor2_cw;
}
else
{
motor1_stop;
motor2_stop;
}
my ELSE seemed to be causing error to my IFC.... or is it my programming error?
ken_alone
Apprentice
 
Posts: 34
Joined: Thu Dec 31, 2009 3:40 pm

Re: IFC Interface

Postby robosang » Fri Nov 25, 2011 9:36 am

Not familiar with IFC, but I think I remember that the error LED on the main board is to indicate addressing problem. Might be hardware problem because the stacking is not good, or setting of address of certain card.
robosang
Expert
 
Posts: 1239
Joined: Wed Jun 10, 2009 5:37 pm

Re: IFC Interface

Postby ken_alone » Fri Nov 25, 2011 9:08 pm

so the stack might affect my MB00 to have error indication? does this ever happen in any IFC product before?
ken_alone
Apprentice
 
Posts: 34
Joined: Thu Dec 31, 2009 3:40 pm

Re: IFC Interface

Postby A380 » Mon Nov 28, 2011 11:49 pm

Hi,

May I know what is "motor1_stop" and "motor2_stop"? It should be defined using #define, can you show me here? Your RS card address must be matched with your code RS card address.

Let say #define add_rs 0b100001
so the addressing of your RS card there should be 100001 too..
User avatar
A380
Discoverer
 
Posts: 119
Joined: Tue May 19, 2009 2:44 pm
Location: Malaysia


Return to Robot Controller

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests

cron