Problem using 4 channel motor driver FD04A

Autonomous Robot, Manual Robot, DC Motor Driver, Stepper Motor Driver, Servo, Multi PWM chip.....

Problem using 4 channel motor driver FD04A

Postby prembond » Thu Mar 20, 2014 2:13 am

I programmed pic16F877A so that when switch 1 is pressed, motor 1,2,3 rotate CCW and then if switch 2 is pressed, motor 1,2,3 rotate CW, then if no switch is pressed, motor will stop. At first, i test the driver without connecting the motor, When i press switch 1, LED indicator for CCW lights up for motor 1,2,3 correctly. When i press switch 2, LED indicator for CW lights up for motor 1,2,3 correctly. When i did not press any switch, all led indicator off. So my program is correct. Problem occurs when i connect motor to the driver circuit, when i pressed switch 1 or switch 2, both CCW and CW led indicator lights up and the motor is not running. From my understanding, i know that when both CCW and CW is high in logic means motor cannot turn in any one direction which causing it to stop.I just need to know why this problem occurs..............

DC motor used : SPG30-60K.

Supply to the FD04A : DC Adapter 12V (500mA).
Attachments
1.PNG
FD04A Motor driver
prembond
Newbie
 
Posts: 10
Joined: Thu Sep 15, 2011 3:06 pm

Re: Problem using 4 channel motor driver FD04A

Postby ober » Thu Mar 20, 2014 8:31 pm

Try change the power supply to motor with battery or higher current adapter. It seem to be not enough power to drive motors.
Ober Choo
Cytron Technologies Sdn Bhd
www.cytron.com.my
User avatar
ober
Moderator
 
Posts: 1328
Joined: Wed Apr 15, 2009 1:03 pm

Re: Problem using 4 channel motor driver FD04A

Postby prembond » Fri Mar 21, 2014 1:05 pm

Thanks ober
prembond
Newbie
 
Posts: 10
Joined: Thu Sep 15, 2011 3:06 pm


Return to Robot Controller

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest